Binnen een aantal weken live met Advanced-Forms® in combinatie met Microsoft Dynamics 365 UO

In een constant bewegende markt zet Ampelmann zich in om de beste maritieme toegangsoplossingen te bieden voor het verplaatsen van mensen en ladingen. Ampelmann heeft de wereld van offshore toegang weten te veranderen en staat voor veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Met een track record van meer dan 8,6 miljoen veilige people transfers, meer dan 25 miljoen kg aan vracht transfers en 540 projecten wereldwijd, zijn ze aanwezig in alle belangrijke olie, gas en offshore wind markten. Door een sterke focus op innovatie, kunnen ze nieuwe normen stellen om hun klanten te voorzien van de veiligste en meest kosteneffectieve offshore toegangsoplossingen voor zowel personen- als vrachtvervoer. Tijdens de implementatie van Microsoft Dynamics 365 UO kwam Ampelmann erachter dat de standaard van Microsoft niet voldeed aan de wensen. Hierdoor besloot Ampelmann Advanced-Forms® Cloud in combinatie met Microsoft Dynamics 365 UO te gaan gebruiken.

Maatwerk is absoluut geen optie

Op advies van Microsoft Dynamics implementatie partner (HSO), is Ampelmann terecht gekomen bij Quadira. Quadira en HSO hebben al een jarenlange intensieve samenwerking waarbij ze samen een track record hebben van vele succesvolle implementaties. Door deze samenwerking is Advanced-Forms® voor HSO een standaard geworden wanneer het gaat om document output management.

Tijdens de implementatie van Microsoft Dynamics 365 UO was bij Ampelmann het uitgangspunt om geen maatwerk te gebruiken in de omgeving. Gedurende de implementatie zijn ze tegen wat GAPS aangelopen waarbij Ampelmann eerst heeft geprobeerd met de standaard oplossing te werken. Al gauw kwamen ze erachter dat dit leidde tot maatwerk, wat absoluut niet de bedoeling was. De wens om bestanden uit Microsoft Dynamics 365 UO te versturen in PDF formaat was dé perfecte gelegenheid om Advanced-Forms® Cloud te gaan gebruiken en manuele handelingen in de toekomst uit te sluiten.

De keuze voor Advanced-Forms®

Momenteel gebruiken wij Advanced-Forms® Cloud voor het uitsturen van PO’s en facturen. Omdat wij al redelijk ver waren met de implementatie van Microsoft Dynamics 365 UO moest er snel een keuze gemaakt worden. Na een demo van Quadira en het advies van onze implementatiepartner bleek het een goede match en uiteindelijk zullen wij Advanced-Forms® ook breder in gaan zetten binnen de organisatie.

– Nazanin Hosseini, ERP Business consultant bij Ampelmann Operations

Toegevoegde waarde van Advanced-Forms® Cloud voor Ampelmann

Nazanin Hosseini: Een van de voordelen voor Ampelmann is dat we de business niet verstoren door een functionaliteit aan te bieden die volgens ons standaard zou moeten zijn”. Zonder Advanced-Forms® Cloud zou Ampelmann de documenten die uit hun ERP komen handmatig moeten omzetten naar PDF bestanden wat niet acceptabel is. Daarnaast is het tijdrovend en is dit niet audit proof en daarmee niet compliant.

Nazanin Hosseini: Al met al hebben we de implementatie en samenwerking als prettig ervaren en zij wij erg tevreden met het product. Omdat Quadira wat later aangehaakt werd was de druk hoog en diende wij zaken zoals requirements van eindgebruikers snel duidelijk te krijgen”. Door de inzet van Advanced-Forms® Cloud is de basis gelegd voor een toekomst zonder maatwerk en manuele handelingen.

Succesverhaal

Vanuit onze ERP-partner HSO kregen wij het verzoek binnen om een van hun klanten te helpen. De klant zat midden in haar implementatie, maar had nog een aantal uitdagingen. Ampelmann wilde geen maatwerk gebruiken en kwam daarmee met de standaard niet weg. Doordat er nogal haast achter zat, heeft HSO advies gegeven aan Ampelmann om Advanced-Forms® Cloud in te zetten. Vanuit Quadira is er toen een meeting opgezet om de wensen van Ampelmann te bespreken. De wensen vanuit Ampelmann waren helder, echter was er een grote uitdaging. Doordat zij midden in de implementatie zaten, moest Advanced-Forms® in een paar weken geïmplementeerd en live gezet worden.

Na een inventarisatie zijn wij, samen met Ampelmann, aan de slag gegaan. Door de wensen goed uit te filteren en de lijnen kort te houden, is Ampelmann binnen een tijdsbestek van een aantal weken live gegaan met Advanced-Forms® Cloud.

Al met al was het een implementatie uit het boekje. Tijdens de implementatie kwam Ampelmann erachter dat de standaard niet voldeed. Door Advanced-Forms® Cloud voor Microsoft Dynamics 365 UO in te zetten, heeft Ampelmann deze tekortkomingen binnen no-time opgelost en is daarmee succesvol live gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.